Ett oväntat inkassokrav

Tjenare bloggen!

Jag sitter här med en bunt papper av räkningar som jag ska betala och det känns inte alls bra, dels för att innan såg att det hade kommit ett inkassokrav och det var till min stora förvåning. Redan sen mina första fakturor trillade in för några år sedan så har jag alltid varit väldigt noggrann med mina betalningar. Det har alltid varit en självklarhet att betala och jag blev därför väldigt chockerad när jag såg ett inkassokrav. Jag började direkt att leta efter fakturan som jag inte hade betalat men jag kunde inte hitta den någonstans, den fanns inte i varken min lägenhet eller i min postlåda. Så jag ringde företaget som levererar fakturorna från början för att fråga om de verkligen hade skickat någon faktura. Det visade sig att de hade skickat fakturan till min gamla adress och det var inte så konstigt att jag inte hade kunnat betala fakturan eftersom jag inte bor där längre. Jag förklarade därför situationen och bad dem genast att ändra min fakturaadress så jag skulle slippa framtida inkassokrav. Lite lätt irriterad så ringde jag till inkassoföretaget för att få hjälp med att betala, jag har aldrig fått något inkasso tidigare så det var för mig helt nytt. Jag fick en ändå en bra service och nu vet jag hur man ska gå till väga om det skulle hända något liknande, men jag kunde inte riktigt låta bli att vara lite bekymrad över den där extra summan som var tvungen att betalas in.

Nu funderar jag starkt på att börja använda mig av autogiro och e-faktura så att jag aldrig mer behöver leta reda på några fakturor. Trots att Optimal Inkasso var väldigt trevliga så hoppas jag att detta var första och sista gången som jag behövde kontakta dem, åtminstone i betalningssammanhang.